Apa yang sedang membuih dalam industry minyak sawit Malaysia? – Bahagian 1

0
911

IPOM telah dimaklumkan oleh sumber-sumber yang dipercayai bahawa wakil-wakil Kumpulan Rajawali yang dimiliki oleh ahli perniagaan Cina Indonesia, Peter Sondakh dan wakil-wakil PT GAMA Plantation, yang dimiliki oleh ahli perniagaan Cina Indonesia, Martua Sitorus telah bertemu dengan satu konglomerat tempatan yang dimiliki orang Melayu (bukan Felda ) pada minggu lepas.

 

Mesyuarat itu berlangsung di sebuah hotel bertaraf 5 bintang di Kuala Lumpur. Turut hadir adalah seorang ‘banker’ terkenal yang mengkhusus dalam pembiayaan hutang di Asia.

 

Ia memang merupakan gabungan personaliti yang sangat menarik. Perjanjian itu, sekiranya menjadi kenyataan, pasti akan menyebabkan gelombang di pasaran Malaysia.

 

Walaupun IPOM telah dimaklumkan mengenai dasar mesyuarat tersebut, kami tidak akan mendedahkan terlalu banyak pada masa ini untuk membenarkan pihak-pihak yang berkaitan untuk merunding perjanjian tanpa penelitian awam.

 

Harap sabar menunggu untuk maklumat lanjut mengenai kesepakatan yang sangat menarik ini … dan siapa pemain-pemain utamanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here